Bun venit pe website-ul meu! Sunt Monica Zincă, psihoterapeut de familie și inițiatoarea conceptului “Rise Up Family!”

Tocmai ai intrat pe tărâmul minunat al familiei, o lume în care găsești soluții pentru o familie împlinită și fericită: de la relația sănătoasă de cuplu, infidelitate, divorț, alienare parentală și recăsătorire, până la creșterea sănătoasă a tuturor copiilor, inclusiv a celor care prezintă întârzieri în dezvoltare!

Acum 18 ani am pășit pentru prima dată pe drumul sănătății mintale, după o copilărie și-o adolescență trăite într-un mediu toxic, plin de alcool și abuzuri de tot felul. O perioadă care însă mi-a fost cel mai bun coach personal pe care l-aș fi putut avea.

Vezi cursuri

Cele mai importante 2 lecții pe care le-am învățat până azi au fost:

 1. Înainte să intri într-o relație de cuplu și să decizi să devii mamă, vindecă-ți propriile răni, pentru a-ți putea alege un partener sănătos și copiii tăi să aibă cei mai echilibrați părinți.

Poți fi tentată să treci rapid peste acest pas, crezând că trecutul nu-ți poate afecta viitorul, dar dacă tu nu ești bine cu tine, familia ta poate suferi enorm din cauza convingerilor greșite după care îți poți ghida alegerile în viața!

 1. O familie fericită este o familie echilibrată! Asigură-te că muncești zi de zi la clădirea ei, chiar și după ani de căsătorie și “mămicie”. Amintește-ți că orice casă neîngrijită se surpă, iar tu, cu siguranță vrei ca familia ta să fie construită pe stâncă și să aibă parte de reparații rapide ale micilor fisuri care apar, inevitabil, în orice familie!

În ultimii 4 ani, de când am devenit soție binecuvântată, pornind de la propria mea poveste de viață, am dezvoltat conceptul “Rise Up Family”, o metodă autentică bazată pe programe și cursuri prin care echipez familiile, specialiștii și cadrele didactice cu instrumentele necesare pentru a dezvolta o influență pozitivă asupra lor și a celor dragi. Peste 1000 de adulți și copii au beneficiat de metoda mea în ultimii 4 ani.

Lucrez în programe de grup cu femei, părinți și viitori părinți, cupluri și profesioniști care își doresc:

 • să-și aleagă parteneri potriviți
 • să renunțe la relațiile toxice și să le înlocuiască apoi cu unele sănătoase, atunci când trec prin infidelitate și abuz
 • să își formeze și să-și păstreze relații echilibrate
 • să-și dezvolte relații sănătoase cu foștii parteneri și cu copiii biologici și cei bonus, când trec prin situații de divorț sau separare
 • să devină cei mai buni terapeuți pentru micuții cu întârzieri în dezvoltare

Ofer soluții practice și în Rise Up Family Podcast, o emisiune audio și video în care te invit săptămânal, pentru conectare autentică și dezvoltare personală!

Aici, în acest curs video, găsești o serie de resurse gratuite care să te ajute în construcția și dezvoltarea familiei tale minunate, pornind de la ajutarea copilului să recupereze întârzierile în dezvoltare pe care le are!

Vezi cursuri

Alătură-te și tu #RiseUpFamily și fii la curent cu cele mai noi soluții și inițiative!

Întâlnire cu Monica - Expertul tău în Psihoterapie și Psihopedagogie

Bună! Sunt Monica, iubesc familiile și mă simt onorată să le ajut să-și transforme viața într-o oază de lumină și pace! 

Pregătire Academică și Profesională:

 • Licență: Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihopedagogie specială
 • Masterat: Psihologie Judiciară

Formări Adiționale:

 • Psihoterapie sistemică de familie și cuplu
 • EFT (Emotional Focused Therapy)
 • Cursuri și seminarii: Traumă, atașament, sexualitate, joc, autism
 • Consilierea cristocentrică

Experiență Practică:

 • 17+ ani lucrând cu copii cu nevoi speciale (autism, sindrom Williams, sindrom Down, ADHD), aplicând metode precum Logopedie, Terapie prin joc, ABA, PECS
 • 20000+ ore cu copii cu întârzieri în dezvoltare
 • 15000+ părinți ajutați
 • 600+ planuri de intervenție personalizate
 • 3000+ ore cu adulți
 • 1000+ ore de terapie de familie și cuplu
 • 500+ ore de psihoterapie pe divorț și alienare parentală
 • 300+ seminarii online
 • 41000+ urmăritori doar pe Facebook

Filosofia Mea de Lucru:

Cred ferm că, pentru a-i ajuta pe alții, trebuie să mă ajut mai întâi pe mine.

Am investit 6 ani în vindecarea propriilor răni emoționale și îmi continuu dezvoltarea personală cu ajutorul unui psihoterapeut. 

"Orice psihoterapeut are propriul lui psihoterapeut!" nu este doar un dicton, este o necesitate în domeniul sănătății mintale. 

Te încurajez să îți alegi cu grijă specialistul, investigându-i formarea și parcursul emoțional.

Ai dreptul să întrebi dacă a urmat terapie personală și cine sunt mentorii lui.

Cum poți să colaborezi cu mine:

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii primul care află ultimele noastre noutăți, oferte și promoții exclusive!

 

Tema lunii mai  

LUNA MUNCII!

Ai prieteni care au nevoie de aceste informații?

Fă-le un bine și recomandată-le abonarea la newsletter.

Viziunea #RiseUp, Family!

🌍 O lume în care oamenii să aleagă înțelept și să se bucure din plin de alegerile lor.

Misiunea Noastră

🛠 Echipăm familiile, specialiștii și cadrele didactice cu instrumentele necesare pentru a dezvolta o influență pozitivă asupra lor și a celor dragi. 

Împreună putem crea o lume mai sigură, dacă noi alegem asumat și ne întemeiem familii sigure și echilibrate!Vezi cursuri

Principiile noastre de bază în Terapie și Relații:

1. Sursa Divină a Relațiilor

Credem cu convingere că Dumnezeu este Fundamentul tuturor relațiilor, inclusiv al căsătoriei. El este resursa supremă pentru dezvoltarea și menținerea unor relații sănătoase.

2. Rolul Terapeutului

Un psihoterapeut sau coach este, în final, un om, nu o entitate infailibilă.

Prin urmare, și el sau ea are nevoie de orientare divină și nu are dreptul de a judeca acțiunile tale.

3. Necesitatea Conexiunii Umane

Suntem creați pentru a fi conectați. Avem nevoie de persoane de încredere în viețile noastre pentru a ne dezvolta și menține sănătatea emoțională.

4. Rolul Conflictelor

Contrar percepției comune, conflictele între parteneri sau între părinți și copii pot fi un mijloc de a construi intimitate, nu de a genera dezbinare.

5. Intenționalitate în Iubire

Pentru ca relațiile de iubire să prospere, ele necesită intenționalitate și acțiune deliberată. 

Așadar, credem că, fie că ești în căutarea îmbunătățirii relaționale, sau doar dorești să îți păstrezi sănătatea emoțională, aceste principii te pot ghida în călătoria ta.

Valorile Esențiale ale Comunității #RiseUpFamily:

 1. Credința: Credem ferm că Dumnezeu este fundația existenței noastre și Creatorul universului. (crede)
 2. Familia: Susținem că familia este principala sursă umană de vindecare și creștere emoțională. (iubește)
 3. Educația: Considerăm că educația continuă este cheia pentru a ne atinge adevăratul potențial. (învață)

Aceste trei valori - credința, familia și educația - sunt pilonii pe care se construiește comunitatea #RiseUpFamily, de unde și motto-ul nostru:

Învață - Crede - Iubește

Aceste cuvinte reprezintă esența convingerilor și acțiunilor noastre, inspirându-ne să promovăm dezvoltarea personală și colectivă în armonie cu valorile noastre fundamentale.

Ce înseamnă cele 3 valori pentru noi:

 • Credința în Dumnezeu: Este pilonul care ne susține în toate aspectele vieții. Aceasta fundamentează modul în care ne abordăm viața și munca, reflectându-se în fiecare acțiune și decizie pe care o luăm.
 • Valoarea Familiei: Familia nu este doar un sistem de suport, ci și sursa principală de vindecare și confort uman. Aceasta reprezintă nucleul în care fiecare individ poate găsi securitate, acceptare și dragoste necondiționată.
 • Importanța Educației: Pentru a ne îndeplini misiunea în această lume, avem nevoie de dezvoltare și creștere continuă, prin educație. 

Învățământul nu doar că ne pregătește pentru provocările vieții, dar ne și îmbogățește perspectiva și înțelegerea lumii din jur.

Aceste trei valori esențiale - credința în Dumnezeu, valoarea familiei, și importanța educației - definesc fundamentul pe care comunitatea #RiseUpFamily își construiește toate inițiativele și programele, ghidându-ne în misiunea de a oferi suport și resurse pentru dezvoltarea personală și familială.

Concluzie:

Credem că pentru a-i ajuta pe alții, trebuie să ne înțelegem și să ne ajutăm întâi pe noi înșine. „Nu ești singur pe lume!” nu este doar un slogan pentru noi, ci un principiu de viață. Pentru și mai multe soluții practice, te aștept în magazin.

Hai în magazin!